Château Campet Cadillac Côtes de Bordeaux
Vinificatie
De wijn wordt gemaakt op basis van een blend van 60% merlot en 40% cabernet sauvignon. Na de oogst wordt eerst een krachtige extractie gedaan door het verwarmen van de most. Na de gisting op roestvrij staal rijpt een deel van de wijn ongeveer 12 maanden op vat. 1/3 wordt opgevoed op nieuwe Franse vaten, 1/3 op gebruikte vaten en de rest op roestvrij staal, om het fruit in de wijn te behouden. Een perfecte combi, die een mooie wijn oplevert, puur en krachtig.
Wijnomschrijving
Fijn vanille, pruimen en cassis, ceder en zoethout, fijne geur, zwoel en verleidelijk, elegante smaak, kruidig, soepel, met wat munt, en met goede tannine in de finale.
Achtergrond informatie
De druiven van het domein staan op een ondergrond die een mengsel is van klei en kiezel. Dat levert karaktervolle wijnen op, typisch voor de appellation Cadillac Côtes de Bordeaux. Het is een blend van 60% merlot, voor de souplesse, en 40% cabernet sauvignon, voor de ruggengraat en de frisheid. Een karaktervol, mooi getypeerd glas.
Wijn/Spijs
Eendenborst met een saus van bessen, steak tartare, belegen kazen.
Serveertemperatuur
16-18 graden
Bewaarpotentieel
Op dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen